2012-08-09 / 14:35:32 Kategori: Even angels can fall [Avslutad]

Even angels can fall - Kapitel 44

Tidigare i kapitel 43:

And I miss you so freaking much, dad. This pain in my chest that’s bothering me every damn second won’t go away. I have to live with it every single day of my entire life.” sa jag upphetsatt medan tårarna rann längs mina kinder och fick min kropp att skaka. Snyftningarna började så småningom komma och i ett försök att få allt att sluta placerade jag mina händer över ansiktet och försökte gömma mig själv. ”I can’t do this, daddy, I can’t. I need you, please come back.” snyftade jag våldsamt och skakade på huvudet. Jag kände mig helt tom samtidigt som jag var blandad med känslor. Smärtan inuti mig gjorde ondare nu än vad den hade gjort på veckor och jag var för ledsen för att kunna tänka klart på vad jag skulle göra. Bakom mig kunde jag höra hur skosulor trycktes mot kvistar och gräset bakom mig innan de plötsligt stannade. Sekunden senare var jag i Louis armar som skyddade mig mot allt det onda. . Det kändes som jag satt där i evigheter. Bara satt där i hans famn och lät hans varma kropp skydda mig från allt det onda och det som kunde såra mig. Som att han var den superhjälten i filmerna som alltid räddade mig, han var den superhjälten min pappa en gång hade varit.


Ljudet från en dragkedjas ihop dragning fyllde mina öron innan en duns tog över. Den stora sportbagen hade med hjälp av Louis släppts ner på det kalla golvet vi stod på och han tittade upp på mig med en suck.

”Are you ready to go home?” frågade han oroligt och satte händerna i sidorna.

Jag nickade tom på känslor som svar och tittade sedan ner mot min egna sportbag som stod placerad framför mina fötter. Mina knän hjälpte min kropp att böja sig ned och ta upp den tunga väskan och placera den över axeln innan jag reste mig upp igen.

”As ready as I ever can be. I guess…” mumlade jag tyst och ryckte lite på munnen innan jag vände mig om mot dörren.

Bakom mig kunde jag höra hur Louis ännu en gång gav ifrån sig en suck innan han tog upp sin egna sportbag och sedan följde efter mig.

Jag orkade inte bry mig om jag verkade bitter eller på dåligt humör. Hela jag kändes sönderkörd och allt jag ville var att komma hem till min säng. Dock betydde det att jag var tvungen att träffa bulldogen, men med tanke på det humöret jag var på nu skulle det gå snabbt att sopa över henne.

Kanske täcka henne med ett lager smuts när jag väl var på väg.

När vi sedan var framme vid ytterdörren fick jag syn på Melanie som med ett sorgset leende stod och väntade på mig och Louis. Hon hade den ena handen vilandes över den andra och stod framför dörrens handtag när hon såg oss komma. Så snabbt jag var framme vid dörren lyckades hon omfamna mig i en kram som hon helst av allt verkade vilja hålla fast i föralltid.

”Are you guys leaving already?” frågade hon tyst med mitt hår halvt störande i hennes mening.

Jag nickade som svar och drog henne sedan långsamt ifrån mig. ”I have things at home that I just can’t leave even if I more than happy would.”

Hon nickade förståligt och försökte sig sedan på ett leende som gjorde allt för att försöka se glad ut.

”I’m going to miss you, hon. Take care.”

”I’ll.” svarade jag henne snabbt innan jag kramade henne en sista gång.

Louis gav henne sedan ett mjukt leende innan han letade reda på min lätt darrande hand och öppnade dörren.

”Thank you for your hospitality, Melanie. Now I understand why April likes you, everyone deserves to have a best friend like you.” log han vänligt innan han öppnade dörren och drog med mig ut.

När dörren stängts bakom oss och chansen på att faktiskt stanna kvar här var som bortblåst, kysste Louis mig lätt i pannan innan han log ett mjukt leende mot mig.

”Let’s go home.” viskade han med ögonen fästa i mina innan vi gick ner från den korta yttertrappan och begav oss mot tåget.

~

Till skillnad från förra gången var vi nu faktiskt tidiga med att komma på tåget och hitta platser. Ingen stress fanns någonstans men inte heller någon känsla inom mig som fick mig att vilja åka hem, den känslan som jag hade på väg till Harrogate fanns inte där.

Med en suck slängde jag mig ner i närmaste stol men ångrade mig snabbt när jag landade i det hårda sätet. Surt kved jag till när smärtan i baken uppstod och utstrålade en smärta som aldrig verkade ta slut. Bredvid mig kunde jag höra hur Louis lågt skrattade när jag hade stängt ögonen och börjat svära svordomar tyst för mig själv.

”Oh shut up you. It isn’t even funny.” mumlade jag trött mot honom och öppnade långsamt ögonen när jag hörde att han fortsatte att skratta.

”Actually it is.” flinade han innan han satt sig ner bredvid mig och la armen om mig.

Väskorna hade han som förra gången ställt på stolarna mitt emot oss och mitt huvud lutade nu mot Louis’ axel. Han kysste mig lätt och drog mig närmare honom vilket fick mina fjärilar i magen att bli galna och kroppen att bli varm.

Jag lät mig själv trycka mig så närma honom det gick och gosa in mig i hans mjuka kropp som luktade himmelskt. Bara tanken på honom fick mig att rysa.

”Do you know that you’re amazing?” frågade plötsligt Louis med hans ena hand glidandes över min överarm.

Hans lätta fingrar som dansade över min hud fick mig att få gåshud och jag log lätt åt frågan.

”Yes, I do.” svarade jag honom självsäkert, men nästan direkt sket det sig och ett skratt for ur mig.

Nästan direkt hängde Louis på och hans underbara, mjuka skratt fyllde mina öron.

”Good, because you are. You’re truly amazing.” berättade han viskandes i mitt öra medan att leende snabbt smög sig upp på mina läppar och vägrade försvinna.

Nöjd över situationen och livet, även fast vi var på väg hem till bulldogen, stängde jag mina ögon och lät mig drömmas bort om allt underbart tillsammans med den kille som nu höll om mig och gjorde mig trygg.

~

Någon timme senare när tåget hade stannat på rättanplats tvingade jag mig själv att dra mig upp ur stolen och Louis’ gosiga famn. Ett litet missnöjt stön for ur mig och jag kunde höra att Louis skrattade åt mig när jag putade med underläppen och fick alla glada stunder i min hjärna att försvinna och ersättas av ett helt annat.

Mamma.

Snart skulle jag vara tvungen att slå upp dörren och mötas av hennes skrikande och frågor om vart jag hade hållit hus. Jag orkade inte med henne, men jag hade inte så mycket val och därför kunde jag inget annat än ta emot utskällningen och det straff som hon antagligen redan hade bestämt åt mig.

Tillslut reste jag mig ändå upp och drog ner väskan mot marken. Louis gjorde likadant fast att han hände sin över axeln innan han tog min hand och började gå mot utgången. Lätet från när väskan drogs mot golvet fyllde mina, Louis’ och alla andras öron, men jag var för lat för att bry mig. Istället övertalade jag mig själv om att ljudet var som musik för mina öron och att det skulle vara en katastrof om det slutade.

Louis’ hand låg bekvämt i min när vi gick genom vagnen och senare ut på perrongen. Där log Louis’ med ett nöjt leende mot mig innan han la sina händer på min axel och tittade mig i ögonen.

Han försökte få bort den där missnöjda minen jag hade i ansiktet och ersätta det med ett leende, men jag såg inget positivt i situationen och kunde därför inte ens försöka vara glad.

”Come on, April. Show me a smile!” uppmuntrade Louis’ med blicken fast i min samtidigt som han tog sportbagen ur mina händer och placerade den på min axel.

Tyngden från väskan tryckte ner hela min kropp och när jag för en kort stund tappade balansen kunde jag höra hur Louis skrattade.

 ”Not funny.” sa jag i ett försök att låta sur, men när hans underbara skratt dök upp på hans ansikte kunde jag inte låta bli att le och skratta.

”There you go!” sa han nöjt innan han återigen tog min hand och började gå bort från tåget.

Promenaden bort till mitt och Louis’ hus var tyst och jag tror att båda hade mycket att tänka på. Min hjärna var full med frågor om vad mammas bestraffning skulle innehålla och hur stor utskällningen skulle vara medan jag tror att Louis’ tänkte på vad för straff han skulle få. När vi stod utanför ingången till mitt hus var stämningen fortfarande spänd och ingen av oss hade sagt ett ord. T

ankar på om Louis kulle få en sådan djup bestraffning att han skulle klandra mig sved i min mage och ju längre jag tänkte på det desto mer sannolikt tyckte jag att det lät. Det var ju faktiskt jag som hade dragit med honom, och det var inte bara det att vi hade stuckit från våra föräldrar, vi hade även skolkat från skolan vilket inte var ett plus i kanten.

Tillslut stod jag inte ut längre, tystnaden tog kol på mig och jag visste att jag inte kunde gömma mig här ute hela livet.

”…You don’t have to come with me, Louis.” utbrast jag osäkert och tittade ner i marken. ”I don’t want you to see how my mum will react.”

”What? What are you talking about? Of course I’m going with you!” berättade han med en självsäker röst innan han placerade sina händer på mina kinder och lyfte upp mitt ansikte.

Hans fantastiska ögon träffade mina och han tittade på mig med ett leende.

”I’m going with you, okay? I not going to leave you.”

Orden åkte direkt in i mitt hjärta och jag kunde känna hur mina kinder lätt började ändra färg till svag röd och ett leende åkte upp på mina läppar.

Att den killen ens kunde vara så underbar var inte klokt.

Någon sekund senare när han lyckats övertala mig släppte han långsamt ner sina händer från mina kinder och lät dem hänga längs sidan. Sedan greppade han tag i min hand och satt den andra på dörrhandtaget.

”Ready?” frågade han.

Jag nickade som svars och svalde tungt. ”As ready as I ever can be.”


Och där kom det! Snart är denna novellen slut, sorgligt va? Jag känner att jag faktiskt har lyckats ganska bra med den, så jag är nöjd även fast det ibland inte har gått som jag velat! Det är förmodligen ett kapitel kvar och det kommer ut idag eller imorgon, tror jag. Det kommer i alla fall ut snart. 

Och ja, efter denna kommer jag starta en ny novell. Dock har jag beslutsångest över vilken jag ska välja då jag har startat på två... Hm, förslag på hur jag ska välja? 

20+ kommentarer och nästa kapitel (SISTA!) kommer idag/kväll/morgon! 

22

Postat av: Marie

GUUUD, även om jag inte vill att den ska avslutas så vill jag ha sista kapitlet nuuu!
Måste säga att detta är och har alltid varit den bästa novellen jag läst. Nu idag såg jag på facebook att du skrivit att du lagt upp nytt och jag blev skitglad när jag läste de kan ja säga! :D

2012-08-09 @ 15:07:17
Postat av: miranda

ååh det är så bra, vill inte att det ska ta slut :(

2012-08-09 @ 15:13:35
URL: http://ourdirection.devote.se
Postat av: Anonym

Så sjukt jäkla bra! Vill inte att sista kapitlet ska komma... Men ändå så vill jag, vill veta hur det slutar!

Ett förslag? Hmm.. Du kan ju lägga upp handlingarna på båda och sen kan vi säga vilken som låter bäst, dock så tror jag båda är bra men ändå! :D

2012-08-09 @ 16:19:45
Postat av: Eliiin

bävar inför slutet, detta är min absoluta favorit novell!

2012-08-09 @ 16:21:25
Postat av: Hanna

Nää sluta inte.. :( kommer du skriva en till novell ?
Och jag älskar kapitlet :) <333

2012-08-09 @ 17:19:43
Postat av: Erika Anestedt

sjuuuuuuuuukt bra mer NU

2012-08-09 @ 19:43:04
URL: http://erikasfilmblogg.blogg.se/
Postat av: Qrusmyntha

Love it! Xx

2012-08-09 @ 20:54:19
Postat av: Lisaaa

give me moreeee!

2012-08-09 @ 21:14:12
Postat av: Anonym

Jättebra!
Skulle vilja att du skriver lite om allihopa nu med tanke på att det är sista kapitlet så att man får veta vad som händer med allihopa:)

2012-08-09 @ 21:38:18
Postat av: Ida. R

Louis är så söt! Längtar till nästa del :)

2012-08-09 @ 21:45:16
URL: http://idarubensson.blogg.se/
Postat av: valentina

sooooooooo awesome!!! synd att den är slut snart

2012-08-09 @ 21:56:48
Postat av: Ella

Åh så bra! :0

2012-08-09 @ 23:41:23
URL: http://whymefanfic.blogg.se/
Postat av: Emma

OTROLIGT BRA! :D Har älskat din novell från början till slut! :)
Kommer definitivt att följa nästa hur du än väljer! Det kommer nog att bli awesome hur som helst! :)
Längtar till nästa kapitel!

2012-08-10 @ 02:01:14
URL: http://1dnoveller.bloggplatsen.se
Postat av: Saga

åh så bra, meeer... ;)

2012-08-10 @ 10:09:38
URL: http://www.sagaekstrom.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Såååå brra!

2012-08-10 @ 18:14:03
Postat av: ida

älskar louis i denna novellen. hahaha så hiimla gullig :) <3
du har lyckats RIKTIGT bra med denna novellen xx

2012-08-10 @ 18:17:41
URL: http://idasmusik.blogg.se/
Postat av: manda

åh gud så bra, älskar det. <3

2012-08-10 @ 18:21:08
Postat av: Anonym

Åh, Superbra! :)

2012-08-10 @ 23:25:34
Postat av: Hanna :)

Sjukt bra ! åhh va är novellen typ slut... hoppas den slutar lyckligt. åhh så sorligt.
men kommer följa dig i nästa novell, du är så himla grym :) <3

2012-08-11 @ 14:11:23
Postat av: Hanna :)

Sjukt bra ! åhh va är novellen typ slut... hoppas den slutar lyckligt. åhh så sorligt.
men kommer följa dig i nästa novell, du är så himla grym :) <3

2012-08-11 @ 14:11:35
Postat av: Sofia

SÅÅÅÅÅÅÅ BRA ÄR DU!
Synd att den är slut.. :( Men jag hoppas att tjejen/tjejerna i nästa novell skrattar mer, haha! ;)

2012-08-11 @ 16:39:40
URL: http://directionstorys.blogg.se
Postat av: Fanny ~ moments in time

SISTA!? OMG NOO, DET HÄR ÄR DEN ABSOLUT BÄSTA FANFICEN EVER <3<3<3

2012-08-11 @ 17:53:33
URL: http://momentsintimefic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0