2013-01-14 / 20:30:00 Kategori: Länkbyten

They don't know about us - Prolog


Äntligen är dagen kommen då Karolina och hennes bästis Emma ska flytta, flytta till London. Ända sen 7:an har dom velat flytta till London när dom tagit studenten, och nu har dom gjort det. Och nu äntligen ska det hända! Dom ska flytta ifrån den lilla staden Hudiksvall i Sverige där dom har vuxit upp, den lilla staden som hälften av Sveriges befolkning inte ens vet om. Dears liv i London flyter på ganska bra dom första dagarna men sen så händer en grej som kommer få deras liv att ta en vändning. Karolina som tror hon har det där perfekta förhållandet, hur kommer det gå när hon börjar få känslor för någon annan. Och hur går det för Emma som tror hon hittat 'the one' men sen får reda på att han har en stor hemlighet.
Tjohooooooo länkning elva!
Novellen ovanför er tillhör Emma och Erica, två tjejer som driver en novellblogg om killarna på onednooveller.blogg.se! De har än så länge kommit till kapitel 38, vilket är ganska långt, men absolut värt det om man blir förtjust i den. :)
Jag vet inte riktigt vad jag tycker då det bara är prologen uppe. Alltså, det är inget riktigt kapitel och det visar ingenting om hur er eller era skrivsätt. Det är en typisk tjej-flytta-till-London novell början, men det tror jag inte gör någonting. Man måste ju börja från något. Jag älskar när det är drama, spänning och helst av allt triangeldrama (hohohohohohoho) vilket den här novellen verkar ha! Det är bara positivt. 
I alla fall så ber jag er alla kika in på tjejernas blogg om den intresserar er, sedan önskar jag bara dem en spark i baken som ett stort lycka till i framtiden. Jag hoppas verkligen att den här länkningen hjälpte er, tjejer. :) xx
2

2013-01-13 / 21:03:00 Kategori: Länkbyten

Belive it - Kapitel 1


Linnay Nelsie Elsoy Bieber. 
Det är ett hemskt namn. Jag fattar inte ens varför det finns. Vem kommer på att döpa sitt barn till det? Jag menar Elsoy hur fan tänkte man där? Tänkte dom att deras barn skulle bli mobbat hela sitt liv eller? Och det gör det ju inte bättre att man heter Bieber i efternamn och råkar vara Justin Biebers' tvillingsyster. Ja ni läste rätt tvillingsyster. Varför vet då ingen att han har en tvillingsyster? Jo det ska jag tala om för er.. När hans mamma skulle föda honom visade det sig att det fanns två barn i magen och inte bara ett. Hon blev så chockad att hon gav bort det andra barnet till hennes väninna i England. Ja ni läste rätt England. Vem ger bort sitt nyfödda barn till ens väninna i England? Jo tydligen gör vissa människor det, hon klarade väll inte av att ha det nära eftersom hon avskydde det. Hon skulle få hennes dröm son – isstället fick hon en ful unge och en dröm son.. Då är det ju självklart att den fula ungen måste bort. Så det börjar med att denna fula unge får bo i någon liten skit by hon inte ens kan namnet på eftersom hon inte ens bryr sig. Hon bor där under hela sin uppväxt, fram tills nu. Hon är 17 och flyttar till London – inte för att hon bryr sig. Men hon måste börja i vanlig skola.. Hon har (nästan) alltid gått i en privatskola. Eftersom hon blev mobbad i den vanliga skolan hon gick i, och eftersom dom hon bodde hos var stenrika så fick hon en privatskola. 
Människan jag nyss berättat om är jag. Hemskt. Men sant. Och eftersom jag inte vill att någon ska få reda på att jag är Justin Biebers' tvillingsyster (eftersom vi är ganska lika.. okej jävligt lika!) så ändrade jag mitt namn så fort han berättade för mig att han skulle börja lägga ut videos på sig själv när han sjöng.. Inte för att jag visste att han skulle bli känd, jag ville inte att någon skulle veta bara. För att jag skäms över att vara hans syster. Jag skäms över att jag föddes. Jag skäms över att min egna mamma inte gillar mig. Så jag ändrade mitt namn till Nelsie Stewart eftersom att dom jag bor hos heter Stewart. Alla tror att det är mina riktiga föräldrar, vilket jag är glad för – det är bara det att jag hatar dom. Dom enda som vet om att Justin är min bror är min * host * riktiga familj (om jag nu ens har en riktig familj) och dom jag bor hos. Jag vill inte att någon ska veta.
 
Jag slog igen boken med en duns. Det blev för mycket som vanligt. Jag tog upp handen och kände på mina kinder, japp blöta. Men vad hade jag förväntat mig? Lisa (hon som jag bor hos) även kallad Curella gav mig boken igår. Hon sa att det kunde vara bra för mig att skriva om mitt liv och mina känslor.. Jag håller inte med, men eftersom jag ska vara snäll nu så ger jag det ett försök. Jag vet att det inte kommer funka men men..
 

***
 

Jag öppnade dörren till Skolan och gick in genom entrén. Skolan var stor, grå och tråkig. Jag tog ett djupt andetag.
Ingen vet vem du är.
Dom har inga anledningar till att trycka ner dig.
Jag ska bara köra min överlevnadsplan så klarar jag mig.

1. Prata inte i onödan.
2.Titta inte på någon längre än 3 sekunder.
3. Räck aldrig upp handen.
4. Gå till lektionerna.
5. Gör det du kan – frys ut folk.
6. Bli inte kär.
7. Dra inte åt dig uppmärksamhet.
8. Gråt aldrig i skolan.
9. Följ dom här reglerna.

Löjligt va?
Jag började gå in i skolan på jakt efter Rektorns kontor. Ju längre in jag kom ju mer blickar fick jag på mig. Jag ryste till av obehag. I brevet vi fått hem stod det att Rektorns kontor låg högst upp i byggnaden. Onödigt om ni frågar mig. Tillslut hittade jag rektorns kontor. Jag skulle precis knacka på när jag hörde röster inifrån. ” Det var väldigt oansvarigt gjort!” sa en kall kvinlig röst.. ” Jag vet det kommer inte hända igen” svarade en mjuk hes killröst.. ”det hoppas jag, om det händer igen måste jag tyvärr kalla in dina föräldrar” ”Nej snälla! Jag lovar att det inte händer igen!” ”Okej då, kila iväg till din lektion igen”. Jag satte mig snabbt ner på en stol, som jag antog va en väntstol.
Dörren öppnades och jag reste på mig för att möta rektorn. Istället möts jag av dom finaste gröna ögon jag sett. Han kollar på mig, sen ursäktar han sig och går förbi mig för att försvinna.
Kvar står jag och försöker förstå vad jag nyss sett.. Tills rektorn harklar sig.
” Hej jag är din rektor Ann Andersson” jag sträcker fram min hand för att skaka hennes.
” Nelsie Stewart” Jag följde efter henne in på kontoret och satte mig på stolen framför hennes skrivbord. Hon började prata med mig om regler mm. Tillslut gav hon mig mitt schema och skåpnummer så jag kunde gå.
Jag började direkt leta efter mitt skåp, tredje våningen nr. 213. Helt plötsligt vibrerade det till i fickan och jag tog upp min mobil för att kolla smset.

” Heeeej solstråle! Haha för du är väll lika glad som vanigt antar jag? ;) Tänkte höra hur det går för dig, första dan i skolan och allt ;) Det är skönt att vi lite äldre slipper sånt, eller? Lycka till sis' saknar dig – J x”


Sa jag att Justin är min bästavän oxå? Jag berättar allt för honom. Våran relation är stark. Kan bero på att han är den enda som faktiskt gillar mig..


” Heej bro! Saknar dig med! Jo du skolan går väll bra.. Du vet vissa andra valde faktiskt skolan.. ;) Men jag har min första lektion nu, måste dra! Ses snart eller? Och bara så du vet.. jag är 3 minuter äldre än dig ;) - Din L x ”

”Jag kommer till London om en vecka, ses då? Som om du låter mig glömma.. haha! Lycka till på lektionen sis' älskar dig – din J x”

” Klart vi ses då! Tack så mycket... tror jag.. haha! - L x”

” Älskar dig”

”Älskar dig oxå”


Jag la ner mobilen i fickan och började leta efter min lektionssal.
När jag äntligen hittade rätt lektionssal knackade jag på försiktigt och öppnade dörren. Alla ögon riktades mot mig, inklusive ett par väldigt vackra gröna – det var han.
”Hm, och du är..?” sa en sur gubbe i 50 års åldern, tråkig och tjurig..
” Eeeh.. mitt namn är Nelsie Stewart .. och .. um .. jag är ny här, och jag tror jag ska gå i den här klassen..” Jag förbannade mig själv mentalt över att jag lät så nervös! Kunde jag inte bara vara normal ett litet tag? Eller ännu bättre osynlig.. och inte dra åt mig all uppmärksamhet..
”Ja juste, här är dina saker ms Stewart och jag har en plats åt dig där nere brevid mr Styles!” Han log ansträngt mot mig.. han och jag skulle inte komma överens. Har jag sagt att jag hatar fejk personer? När jag såg denna ”Styles” kändes det som jag fick en sten i magen, tungan fastnade i halsen och jag kände hur handsvetten sakta men säkert började komma. Jag torkade förjäves av dom på mina byxor och gick med bestämda steg och satte mig på platsen han pekat på.
Mr Styles” Haha vem heter Styles i efternamn?
Direkt när jag satte mig ner så vek han undan blicken. Och jag tänkte inte anstränga mig för att vara snäll så jag satte mig bara ner och tog upp mina saker och koncentrerade mig på lektionen.
LÄNKNING NUMMER TIO!!
Ville bara informera er om det... 
Novellen ovanför mig heter i alla fall 'Believe it' och skrivs av Alexsandra på onemoredream.blogg.se/! Novellen har än så länge bara två stycken kapitel, alltså en barnlek att läsa ikapp.
Själv tycker jag att novellen verkar ganska bra. Jag gillar att hon pratar ganska mycket med sig själv, eller ja, 'tänker'. Jag hade gärna haft mer adjektiv, och då menar jag mer beskrivande om hennes känslor osv. Men den är helt klart godkänd. Inte bara konversationer, vilket är bra, och så har du vad som händer och sånt ju. Jag tycker att hoppen blir lite stora ibland. Alltså att du skriver mycket lite om något, sedan hoppar du över till en annan tidsskillnad och börjar typ om. Det tycker jag om sådär, men det går ju snabbt att ändra så länge man tänker på det. :)
Men som sagt, helt klart godkänt. Nu önskar jag bara lycka till i framtiden inom skrivandet och hoppas att länkningen hjälpte! xx
 
SEDAN VILL JAG BARA URSÄKTA MIG FÖR UPPDATERINGEN MEN SKYLLER HELT KLART PÅ MIN DATOR SOM VÄGRAR STARTA. OK? PUSS THEN.
Heh, nä men det är helt sant. Min dator var helt dum i.... bollen och vägrade starta på dagar. Vilket, som ni förstod, var irriterande. Jag tar inte upp detaljer omkring det då jag vet att det uttråkar er, men om ni vill veta så berättar jag ju självklart det. :)
2

2013-01-09 / 22:22:22 Kategori: Länkbyten

What Direction? - Kapitel 3

Doniya's perspektiv

Jag stänger ytterdörren som klickar när den går i lås. Jag känner på dörrhandtaget att den inte kan gå upp innan jag vänder mig om och börjar gå.
Jag grubblar på Caitlyns problem medan jag går. Jag vet hur mycket hon behöver pengar och att hon behöver stöd ikväll. Varför ska brorsan komma hem just idag, just idag när Caitlyn behöver mig som mest? Förargat sparkar jag till en sten som ligger på vägen. Den studsar någon meter bort.
Att se Caitlyn nedstämd gör också mig nedstämd. Jag hade försökt muntra upp henne, jag hade skämt ut mig totalt, och jag tror det var skönt för henne att se Carolin bortgjord.
Sedan hade jag kommit på att min bror kom hem idag och hennes leende hade genast suddats ut. Hon hade försökt dölja sin besvikelse, men den hade märkts tydligt. Jag hade också blivit besviken, både på mig själv och på att en välbehövlig tjejkväll blev inhiberad.
Jag har väldigt dåligt samvete för att jag sviker Caitlyn, men jag har inte mycket val.


Jag håller nästan på att gå förbi huset men upptäcker det i sista stund och svänger in på gården. Det ska bli kul att se brorsan igen, vi ses så sällan nuförtiden.
Jag stiger in i mitt barndomshem och doften av mat slår emot mig.
”Hallå” ropar jag och dimper ner handväskan bredvid mig. Jag drar av mig skorna innan jag går in i köket där mamma står.
”Hej mamma!” hälsar jag. ”Vad lagar du?”
”Hej gumman” svarar mamma. ”Det blir kyckling.”
”Mums! Ska jag hjälpa till med något?”
”Tack, det var snällt, men det behövs nog inte. Gå ut till de andra bara.”
Jag nickar och går iväg till vardagsrummet där alla sitter samlade.
”Hej Doniya”, hälsar min lillasyster Safaa och jag ler mot henne.
Jag söker med blicken över rummet och får syn på min bror. Han sitter och samtalar med pappa. Jag går fram till honom och kramar honom bakifrån. Han hoppar till och vänder sig om.
”Hej brorsan”, säger jag och flinar brett.
”Hej syrran”, svarar han och ler.
”Jag lyckades skrämma dig den här gången!”
”Inte då”, svarar han och ruskar på huvudet.
”Inte?” svarar jag och höjer ett ögonbryn. Jag korsar armarna över bröstet och ser på honom.
”Jag tror nog allt att hon lyckades, som du hoppade till”, säger pappa bakom honom.
Min bror vänder sig om och blänger på pappa och jag ler överlägset mot honom.
”Just det”, säger jag.
Han suckar.
”Kul att se dig”, säger han och ger mig en bamsekram.
”Dig med”, svarar jag. ”Så, när kom du?”
”Vid fyra” säger han och öppnar munnen för att säga något mer då mamma ropar.
”Maten är klar!”
Alla börjar långsamt resa sig upp. Min bror verkar ha suttit ner en längre stund för han har problem med balansen. Just som han kommit upp puttar jag till honom så att han faller ner i soffan igen.
”Doniya!” ryter han men kan inte låta bli att le.
Jag lipar åt honom.


Vi sitter och samtalar livligt hela kvällen, alla pratar i munnen på varandra.
Då och då kommer stunder då jag kommer att tänka på Caitlyn. Under en av dessa stunder bestämmer jag mig för att gå ut och ringa henne.
Signalerna går långsamt fram och jag undrar om hon redan har gått och lagt sig, klockan är ju trots allt över tio.
”Hej, det är Caitlyn”.
Hon låter väldigt trött.
”Hej Lyn, det är Doniya. Väckte jag dig?”
”Nej, jag har suttit och letat jobb hela kvällen. Jag tror jag börjar ge upp hoppet, jag kommer att få bo hemma hela livet. Jag hittar ingenting!”
”Det löser sig ska du se, någonstans därute måste det ju finnas ett jobb åt dig!” säger jag och försöker låta uppmuntrande.
”Det kanske det gör, men jag söker ett jobb som jag kan ta mig till hemifrån varje dag”, svarar hon.
Jag ler.
”Jag lovar att hålla ögonen öppna. Tyvärr måste jag nog sluta nu, vill inte vara osocial”.
”Jag förstår. Tack Don. Hejdå!”
”Hejdå”, säger jag och lägger på.
Jag suckar, nu har jag ännu sämre samvete. Hur kunde jag lämna henne helt ensam ikväll?
”Varför står du här?”
Jag vänder mig om och får syn på min bror.
”Jag skulle kunna fråga dig detsamma. Jag ringde ett samtal bara”.
”Jag undrade vart du tog vägen. Vad handlade samtalet om?” undrar han nyfiket.
”Inget viktigt”.
Visst litar jag på min bror, men jag tror knappast att Caitlyn skulle uppskatta om jag berättade om hennes problem för honom.
”Varför ser du då så bekymrad ut?” undrar han.
”Det är bara en jobbgrej. Det är lite stressigt nu, men det är ingen fara”, ljuger jag. ”Hur har du det på jobbet då?”
Han ger mig en blick som tyder på att han inte vet vad han ska tro. Han suckar och öppnar munnen.
”Det går väl bra. Vi spelar in en ny skiva just nu och planerar inför turnén vi ska ha när den kommit ut. En av våra stylister har slutat så nu håller vi dessutom på att söka efter en ny”

Woop woop, länkning nioooooo!
Novellen ovanför er heter What Direction? och tillhör Sara som skriver på onebandnovels.blogg.se/! Hon har än så länge kommit till kapitel 42, vilket kan vara både en för och nackdel för läsare. Men jag hoppas att ni kikar in!
Själv så tyckte jag om början mest i detta kapitel. Där var det lite mer.... Haha, vad ska jag säga? Beskrivande ord....? Nej, men det var liksom mer 'text' än dialoger. Och ni vet hur jag är, tycker inte om när det är mycket dialoger då det inte blir något riktigt... flyt, or what you should call it. 
MEN. Om Sara skriver så som hon skrev i början, bara lite oftare, då hade den varit mer aktuell för mig. Och när jag säger så är det ju för att jag tycker om den delen, eller hur? Det är bara det att jag vill att den ska synas mer. :)
Jag hoppas att denna länkning hjälper dig med läsare och dem stannar! Önskar dig även all lycka till, som finns att finna, i framtiden. :) x
4

2013-01-08 / 22:44:20 Kategori: Länkbyten

When they left - Kapitel 5

Mina klackar lät mot hall golvet och musiken dunkade. Över allt var det folk, med sprit i handen. Zac var strax bakom mig. Jag skymtade Jen långt inne på dansgolvet och lyckades fånga hennes blick, hon log och vinkade till mig, innan hon med vingliga ben kryssade fram till mig.
’’ You came ’’ Hon stank av alkohol.
’’ Of course, I can’t miss the first party. ’’ Hon skrattade och tryckte mig mot köket. Jag svepte snabbt ett glas med ren sprit, jag kände hur det brännde i min strupe, gud vad jag hade saknat det. Jag tog en cider i handen och drog med mig Jen till vardagsrummet där alla andra var. Jag hittade Zac i soffan med reseten av killarna. Vi gick mot dom, och jag slängde mig över alla andra.
’’ What’s up boys? ’’ Jag fick skrika för att överösta musiken.
’’ We look at all the hot girls ’’ Rikard skrattade och blinkade med ena ögat.
’’ But the hottest girl just arrived to my knee ’’ 
’’ You know that it’s my sis you talk about, right? ’’ Zac la en hand på hans axel och skakade på huvudet. Jag ställde mig upp och gick ut på golvet, där jag och Jen började röra våra kroppar i takt med musiken. Luften vibrerade, varma kroppar trycktes mot varandra, och alkoholen strömmade genom allas kroppar, folk skrek för att överösta musiken, några låg i buskarna och spydde, och jag levde livet, jag drak shot efter shot efter shot, cider, och rom&cola kom där i mellan, och jag kände hur jag började tappa kontrollen över min kropp. Folk drog och slet i mig, och ville att jag skulle dansa med dom, Killar drog sina händer över min kropp och tog på mina bröst. Jag slog bort deras händer och gick på vingliga ben med panik mot dörren, jag hörde hur alla skrek California efter mig, men jag orkade inte bry mig. Jag slet upp dörren, och gick ut i den ljumma sommarkvällen. Jag satte mig ner på sten trappan, och kände hur magen vred sig. Jag hukade mig över en buske. När jag kollade upp några sekunder senare, såg jag Zac’s oroliga ögon i mina och två strålkastare.


Jag vred långsamt på mig och kämpade för att öppna ögonen. Det var mörkt runt omkring mig, jag upptäckte att jag låg i min egna säng, men hur fan hamnade jag här? Jag minns inte att jag kommit hem. Baksmällan tvingade mig till att sluta ögonen igen. Hur mycket drack jag igår? Och vad fan hände? Allt jag mindes var musiken, dansen, och händer över hela min kropp. Jag öppnade ögonen sakta och kollade på klockan, 12am. Jag drog sakta sakta bena över sängkanten och ställde mig upp och gick med vingliga sten, som en zombie mot dörren och en varm dusch. Jag vred på kranan, och drog upp värmen. Det brände över hela kroppen. Jag drog ut på duschen men kom på att jag någon gång skulle tvingas att gå ur. Jag vred av kranen och gick ur den ångfulla duschen, jag gjorde en turban på huvudet och tog en handduk runt kroppen, jag höll mig i räcket och gick sakta nerför trappan. Mats kollade besviket upp från tv soffan, jag vågade inte möta hans blick så jag kollade ner på mina fötter och gick vidare in i köket. 
’’ Finally, MissParty is up ’’ 
’’ Please don’t scream, my head will explode ’’ Jag satte mig med en duns på stolen, och la huvudet mot bordet.
’’ Who could you do this to me? I’m so dissapointed on you Nikki. You are seventeen years old, you should not drink ’’
’’ Like you didn’t drank when you were seventeen. And you should be dissapointed on me, I’m too. But I want to drink, and then I drink, you are not my mom. You can’t tell me what to do ’’
’’ No, you right. I’m not you mother, but as long as you live under my roff I’ll tell you what to do, and you are grounded for a week ’’
’’ I hate you, I fucking hate you ’’ Jag sköt undan stolen med en häftig rörelse, så den for i golvet. Hela jag bubblade av ilska.
’’ I HATE YOU...DO YOU HEAR ME? I HATE YOU PENNY ’’
’‘ Back off Nikki. Come here ’’ Jag kände Zac’s armar runt mig och hur han drog iväg mig från köket. Han lyfte upp mig och gick upp för trappan med mig på axeln som att jag vore en handduk. Han sparkad upp mig dörr och släppte ner mig. När jag såg honom i ögonen, visste jag att han var förbannad, arg, allt bara i ett par ögon.
’’ You have no reason to yell at my mom. She take care off you, because no other in this family did dare to take you. They was scared off you, and they still are. But my mom, did take the chance. And she did gave you a room, cloths, money, food, everything. She sees you like her daughter. She sees you like her own kid. And how do you thinks she feels now, when you scream that you hate her? All that because se wants to take care off you, because she knows what the alcohol does to you. Because she knows that you can’t control yourself. We know Nikki, we know that you are broken inside, but you have let me in, in your life. But you have to open up for mom and dad too. They will never be your parents, and they know that. But don’t dare to say that you hate her one more time, because then, I will punch you out off this house. So think before you talk ’’ Han kollade mig djupt i ögonen innan han vände ryggen mot mig och gick ut ur mitt rum, och drog igen dörren så väggarna skakade. Tårarna välde fram i mina ögon, och började rinna längst mina kinder, hela halsen blev tjock.
’’ Zac? Please Zac, don’t do this to me? Zac? ’’ Jag ropade hans namn flera gånger, men inget hände. Jag satte mig ner på skakiga ben och lutade huvudet mot vägen, och grät. Tårarna rann en efter en. Vad hade jag gjort? Vad fan hade jag gjort? Hur kunde jag hata någon som ville hjälpa mig? Jag ställde mig upp på skakiga ben, tog två alvedon och dog i sängen resten av dagen. Vad hade jag gjort egentligen?


Söndag förmiddag, och jag var jäkligt hungrig. Efter som jag hoppade över middagen. Jag sminkade mig lätt, drog på mig jeans, tjocktröja, och smög ut ur huset och fram till busshållplatsen, och tog första bästa buss in till stan, där jag utan någon tvekan skulle spendera dagen, så långt bort från familjen som möjligt. När jag hoppade av i centrum var klockan 11:23am och det var redan hundra tals folk ute på gatorna och gick. Jag började långsamt gå ner för gatorna tills jag skymtade Subway, jag styrde benen ditåt, och gick in. Jag beställde dagens och en cola till, kanske inte så nyttigt, men jag hade aldrig lagt på mig särskilt mycket. Jag var den tjejen, som kunde vräka i mig skräpmat utan att gå upp ett gram. Och jag var väl lyckligt lottade, skulle jag gissa? Det kom in mer folk när jag satt där och åt på min frukost och chattade med folk från Kalifornien. Men fortfarande inte något från Ian, han hade säkert inte ens märkt att jag hade flyttat. Jävla as. Jag drog igen locket. Slängde skräpet och gick ut. Jag gick och gick och gick på gatorna, köpte något ibland, men inte ofta. Mina pengar höll på att ta slut, visst jag fick månadspeng, jupp, månadspeng när man är 17? Skämtar de? Men jaja, men det jag hade på mitt konto från Kalifornien började ta slut, jag var tvungen att hitta ett jobb. Jag gick runt och kikade i affärer och såg om dom hade något, men det var typ bara på cafér och McDonald’s och inte en chans att jag skulle jobba där. Men så såg jag den, skylten. Utanför Topman, att dom sökte halvtids personal. Och jag hade alltid varit intresserad av kläder och mode. Jag öppnade dörren och klev in. Det klassiska plinget som kommer när man öppnar dörrar var där. Jag gick fram till en blond tjej som stod i kassan.
’’ Hi, I’m Nikki Copper, and I saw the plate that you are searching for a half time worker and I’m up for it, if you want me ’’ Jag drog på ett leende, som hon besvarade.
’’ Of course we want you. You just have to come here, and I’ll ask you a couple off questions ’’ Hon visade med mig in till ett litet rum längre in i affären, och efter ett antal frågor gick jag därifrån med ett leende på läpparna och ett jobb. Varje måndag, onsdag och fredag eftermiddag och varje helg. Kunde det bli bättre? Nu skulle jag bara hem och reda ut allt med familjen, och sen skulle att vara på topp igen, eller nja, nästan.


En vecka hade gått sedan jag hade fått mitt jobb. Skolan hade passerat jävligt långsamt, och lärarna bara öste över oss med massa läxor och uppsatser. Vissa ord, inte många, men vissa fick jag fråga vad det var för något. För sådana ord använde vi aldrig hemma i mitt land. 
Klockans alarm gick igång, och jag var tvungen att öppna ögonen och dras från mina tankar. Klockan lös 06:30am, jag suckade och drog undan täcket, jag tog en snabb varm dusch och drog på mig söndriga jeans och en ljus-rosa tröja. Håret lät jag hänga vågigt över axlarna. Jag smög på tårna ner till köket och gjorde iordning en macka och ett glas juice, jag hade aldrig varit den som åt mycket på morgonen. Jag tog det sista bettet på mackan. 
’’ Shit ’’ bussen gick om 5 minuter, jag sprang upp till rummet, rycket åt mig väskan, skorna, och mobilen och sedan ner, och ut genom dörren. Jag han precis till bussen, och med en pust satte jag min på ett säte och andades ut. Efter ca 25 minuter på en skumpande buss, så gick jag med en mörbultad kropp av i centrala London. Jag kollade på klockan, jag hade en kvart på min att komma till jobbet, som jag utan tvekan skulle hinna till. När jag klev in i värmen höll Anna och Jessica på att plocka upp, och göra iordning. 
’’ Morning girls ’’ hon kollade upp och hälsade glatt tillbaka. Jag gick in och satte på min min lilla namns skylt, och gick sedan ut och hjälpte tjejerna. Fast de var några år äldre än mig så passade vi väldigt bra ihop, jag trivdes att jobba med dem. 
Jessica hade gått på lunch och det var bara jag och Anna i affären, hon stod i kassan, och jag kånkade på en stor kartong med chinos i alla dess färger.
’’ ha-ha-ha Louis, you are so damn funny ’’
’’ I know, I’m just super awesome ’’ jag små skrattade åt de två killarnas konversation när de kom in i affären. Jag la upp de sista byxorna på hyllan, och veck ihop kartongen. Jag kände hur båda två kollade på mig. Jag ställde mig upp och började gå mot vårt förråd.
’’ Can we get some help? ’’ Jag vände mig om, och stod öga mot öga med två, två helt underbara gröna ögon. Och brunt krulligt hår. Skärp dig Nikki.
’’ Sure, Anna? ’’ Hon kollade upp bakom disken.
’’ Can you help this two? ’’ Hon nickade och lämnade sin plats. Jag möte krullisens ögon igen, och upptäckte en slags besvikelse. Jag log och gick till kassan och hjälpte de som stod där. Efter kanske 20 minuter så var Anna och hjälpte andra i affären, och så klart kom killarna fram till disken och skulle betala.
’’ Hi ’’ Sa jag och log. Jag började skana in varorna.
’’ Hello ’’ Sa de i munnen på varandra.
’’ I’m Harry, by the way. And you are? ’’ Jag pekade på kortläsaren och han slog in sin kod.
’’ It stands on the plate ’’ Jag rev av kvittot och la det i påsen.
’’ Yeah, I can see that, but I want you to say it ’’ Han var otrolig, jag suckade lite lätt.
’’ Nikki ’’
’’ Nikki, that’s a beautiful name, just like you ’’ Jag var van vid att folk sa att jag var vacker, snygg, söt allt, men det var något med honom, som gjorde att jag började rodna. 
’’ Thanks ’’ Jag log och räckte honom påsen.
’’ You’re welcome ’’ Killen jämte skrattade till och dom började gå ut från affären. Han vände sig om en gång och kollade på mig.
’’ Oh, come on now Loverboy ’’ Jag skrattade till och sjönk ner bakom disken. Det var något med honom som gjorde att jag blev mållös, jag brukade aldrig bry mig så mycket om en kille sa en komplimang om mitt utseende eller om mig. Men han, Harry. Det var något med honom, men jag kunde inte sätta fingret på det. Men något var det. Och något var påväg att hände med mig, något som inte fick hända.
Länkbyte åtta! Wohohohoho.
Ursäkta för att inget kom upp igår, men av någon orsak så kom jag inte in på min mail och kunde inte heller kontakta/välja den jag skulle länka. But here I am!
Novellen ovanför er är When they left, en novell som görs Nathalie på lovelyone.devote.se/! Den finns än så länge ute på 25 delar, vilket är positivt ifall man fastnar för den!
Själv tycker jag att Nathalie skriver bra och att storyn säkert kan bli mycket bra, men tidshoppen förstör det tyvärr lite för mig. Jag tycker att det blir lite rörigt och att man inte får reda på lika mycket, men det kanske bara är min åsikt!!
I alla fall så är säkert novellen toppen, men av det lilla jag har läst så är det svårt att bedömma. Och då jag inte vet vad som kommer hända eller själva storyns startpunkt, så är det fortfarande svårt. Haha...
Men i alla fall så tycker jag att Nathalie är duktigt och att ni mycket gärna får besöka hennes blogg! Adressen hittar ni genom att antingen klicka på bilden eller bloggadressen ovanför mig. :)x
0

2013-01-06 / 22:30:00 Kategori: Länkbyten

One street - Prolog

 
Aqua var namnen på en av dom flickor som valt Mexikos gator framför sina egna hem. Oftast så försvann dom en efter en, varje tjej som hade den svaga länken att behöva sova ute på gatorna.
Men Aqua hade lyckats vara kvar i flera månader utan att någon så mycket som fått av henne munktröjan som höll henne varm.
Hennes liv hade varit svårt från första andetaget. En pappa som knappt var medveten om verkligheten pga droger och alkohol, en mamma som endast blivit beskriven som hora, det vill säga, Aqua hade aldrig själv träffat sin mamma. Det var endast hennes far som träffat mamman till sängs. Därefter hade Aqua fått leva med beskrivningen som hora på sin mamma.
Det fanns också ett syskon, en lilla syster som var det enda som verkade hålla Aqua kvar i områdena kring dom fattiga hyreshusen.
Det fanns också ytterligare ett namn som borde tas upp, en av dom få personerna som var snäll mot Aqua. Han hade blivit nästan som en storebror eller handledare för henne. Även han ett gatubarn, men på en helt annan nivå. Han var någon som skulle kunna kallas ”king of the street” eller liknande. Han hade fått ett förvånansvärt bra rykte ute på gatorna, och någonstans även nappat upp Aqua under sina vingar. Men det var bara några få gånger i veckan, annars så var den lilla plåtburken där folk kunde slänga pengar, hennes bästa vän. 
 
Men vad händer om en tjej som är så fattig att hon har 0 kronor och en kille med säkert flera miljoner i bakfickan, träffas?
Jajamen, här har vi länkning nummer sju!!
Wow, alltså. I'm speechless. Den här storyn verkar.... fantastisk. Och det är inget jag bara säger, det kan jag lova er. Den verkar så speciell, så unik, bra. Jag har bara läst den här lilla prologen över mig, men utöver det så gillar jag det något grymt. Jag tycker att den verkar helt otrolig och jag hoppas verkligen att ni alla tar er tid och läser den här novellen. Jag är allvarlig!!
Prologen ovanför mig tillhör Miranda, en person som verkar ha det bra uppe bland fantasiförådet och som har fått till en grym början. Hennes blogg finns i två versioner, en med engelska konversationer och en med svenska. Den engelska hittar ni HÄR och den svenska HÄR! Hon har än så länge kommit till kapitel femton, vilket är en barnlek med en prolog så bra som den här.
Lycka till Miranda och jag hoppas verkligen att det här gav dig de läsarna du förtjänar. För girl, du är grym. xx
 
2

2013-01-06 / 19:52:00 Kategori: Länkbyten

Little Things - Kapitel 1

Kapitel 1 - Fest natten
 

Min blick gled omkring i rummet och fastande på tjejen längst bort. Hennes hår låg perfekt på hennes axlar och hennes leende avslöjade två rader perfekta blänkande tänder. Hon pratade på med den stora klungan som va samlad kring henne och jag kunde höra hennes klingade skratt ända hit. Något jag ville var att gå fram till henne och lägga armarna om henne. Känna hennes doft av den dyra parfymen hon använde. Kyssa hennes mjuka fylliga läppar. Jag ville göra det, men jag kunde inte. Det fanns många orsaker till varför jag inte skulle göra det. Ett: Det va fel tillfälle. Två: Hennes pappa som stog två meter ifrån mig skulle förmodligen strypa mig. Tre: Min bästa vän va hennes pojkvän. Jag suckade och lät blicken vandra mot armen som låg beskyddande kring hennes midja. Hans blick vilade på henne och jag såg hur det lös i hans klar blåa ögon. Om jag skulle ta henne ifrån honom skulle jag aldrig kunna leva med mig själv. Han skulle aldrig förlåta mig och våran vänskap skulle vara förstörd.

”Zayn, är du okej?” Frågade Harry och jag vände min blick mot honom.

 ”Ja.” Sa jag kort och kliade mig i nacken.

 Han nickade men så fortfarande orolig ut. Jag kunde förstå han. Det här hade på gått i nästan en månad nu. Ända sen Niall och Moa blivit tillsammans hade jag blivit tystare. I två månader hade jag varit hemligt kär i Moa och sen när Niall berättat om att dom var tillsammans hade jag mått skit. Alkoholen och cigaretterna hade blivit fler och jag märkte hur Harry blev oroligare. Niall, Louis och Liam hade fullt upp med sina flickvänner så jag och Harry tillbringade mer tid tillsammans så han märkte det. Jag suckade ytterligare en gång innan jag tömde glaset på det dyra vinet.

 ”Ta det lugnt ikväll, Zayn.” Sa Harry och gav mig en sträng blick.

 Jag svarade inte utan gick vidare mot baren. Det va fullt med folk som jag sett i massor av skvaller tidningar för två år sen. Såna som Lady Gaga och Justin Bieber. Aldrig hade jag trott att jag skulle stå här. Plötsligt stötte jag in i någon och vände mig om. Bakom mig stog en lång tjej med långt mörkt blont hår. Hennes ögon hade samma blåa färg som Niall. Hon log ett ursäktad leende mot mig och det kändes som jag kände igen henne.

 ”Förlåt mig.” Sa jag och hon strök bort en hårslinga från ansiktet.

 ”Ingen fara.” Sa hon och skulle precis gå vidare när jag stoppade henne.

”Jag känner igen dig. Har vi träffats förut?” Frågade jag och hon nickade.

”Jag är Moas bästa vän. Jag va med på hennes och Nialls inflyttnings fest.”

”Just det, nu minns jag.”

Vårat samtal flöt på och för fösta gången på väldigt länge, kände jag mig glad.

Nialls perspektiv

 

Jag stog nära Moa med mina läppar mot hennes. Hon fnissade lågt och försökte smita.

”Niall, låt mig låsa upp dörren bara.” Fnissade hon fram och jag släppte taget om henne.

Hon låste snabbt upp dörren till våran gemensam lägenhet och så fort vi kommit in pressade vi våra läppar mot varandra och jag lyfte upp henne i min famn och började försiktigt gå in mot sov rummet. Hela tiden kretsade mina tankar kring kvällen och jag ville bara skjuta undan dom. Liam hade dragit mig åt sidan under kvällen och frågat om jag visste vad som hänt med Zayn. Just nu va jag riktigt orolig. Var jag den ända som inte visste vad som va fel? Jag slöt ögonen och drog Moa närmre mig. När vi tillslut hade hamnat på sängen och jag börjat knäppa upp hennes klänning stoppade hon mig. Jag tittade på henne med orolig blick men hon bara log mot mig.

”Inte nu.” Viskade hon och jag la mig bredvid henne. Hon reste sig och försvann in i badrummet. Jag la mig mer till rätta och kände hur jag höll på att somna. Min sista tanke innan jag försvann va att jag fortfarande hade kläder och skor på mig och glömt att borsta tänderna.

Malins perspektiv

 

Jag kom upp till lägenheten och suckade högt. Visst jag hade haft en jätterolig kväll och hade fått mingla runt med massa kändisar. Men att se Moa och Niall tillsammans gjorde ont i mig. Jag hade känslor för Niall. Jag hade alltid haft det. Han hade varit en av mina närmsta vänner när vi båda bott i Irland. Att det va just han som Moa skulle träffa och bli tillsammans med va en ren tillfällighet. Men samtidigt kunde jag inte göra något åt det. Moa var min bästa vän och jag kunde inte såra henne. Jag kom in i mitt stora sovrum och bytte om till min pyjamas och borstade tänderna. Plötsligt började jag tänka på Zayn. Han hade varit rätt trevlig. Jag hoppades att jag skulle få träffa han igen.

Liams perspektiv

 

Jag öppnade dörren och hörde genast tjej skratt från vardagsrummet. Jag tog av mig skorna och kikade in. I soffan låg Bea och skrattade åt något på tv:n. Hennes hår va uppsatt i en boll mitt på huvudet och jag såg att hon hade min blåa och alldeles förstora one piece. Jag fick ett leende på läpparna och klev in i rummet. Hon vände blicken mot mig och log stort. Hon reste sig och kastade sig i min famn. Jag kysste henne och hon slingrade benen kring min midja.

”Jag har saknat dig!” Viskade hon mot mina läppar.

”Jag har saknat dig också! Hur var det i Sverige?” Frågade jag när jag avslutat kyssen.

”Bra, du får följa med nästa gång. Mamma saknar dig.” Sa hon och vi skrattade.

”Självklart!” Sa jag och tog hennes lilla hand i min

Vi gick in i badrummet och borstade tänderna innan vi kröp ner i sängen under det stora mjuka täcket. Hon la sig på mitt bröst och jag kysste försiktigt hennes huvud.

”Jag älskar dig” Viskade jag i hennes hår.

”Jag älskar dig också Liam Payne!” Viskade hon innan jag slöt ögonen och somnade.

Harrys perspektiv

 

Den lilla tjejen drog i min skjorta och jag kom närmre henne. Jag skrattade lätt innan jag hungrigt kysste hennes läppar. Hon fnissade och jag la armarna om henne.

”Vad heter du?” Frågade jag mot hennes läppar och kände hennes händer i mitt hår.

”Julia, du?” Sa hon och jag drog henne ytterligare lite närmre.

”Harry Styles.” Sa jag och hon log.

”Trevligt.” Sa hon och jag avslutade våra vilda kyssar.

”Hem till mig?” Frågade jag och hon nickade.

Jag tog hennes hand och tillsammans gick vi ut på gatan. Jag fick tag på en taxi och tillsammans åkte mot min lägenhet. Det här skulle bli en lång natt.

 

Moas perspektiv

 

Jag kom in i sovrummet och märkte att Niall hade somnat. Jag log och pussade han i pannan innan jag kröp ner under täcket. Mina tankar vandrade fritt och jag tänkte på hur lycklig jag va. Jag hade Niall och jag hade alla mina fina vänner. Jag kände hur ögonlocken blev tyngre och tyngre innan jag somnade.

Louis perspektiv

 

Jag låg i sängen och kände Tilda som låg i mina armar. Hon andades tungt och jag kände hennes kalla tår mot mina fötter. Jag hade saknat henne så mycket. Hon och Bea hade varit i Sverige i två veckor medan jag och killarna jobbat. Mina tankar snurrade krig allt. Våran nya skiva, Tilda och av någon konstig anledning Zayn. Jag och Liam hade snackat med Harry under kvällen och han hade berättat hur Zayn mådde. Det var faktiskt inte något jag märkt. Det skrämde mig lite. Zayn va som en av mina bröder. Jag låg och tänkte ett tag innan jag somnade.


Femte länkningen.... Woop woop!!

Novellen som finns här ovanför heter Little Things, och skrivs av Bea på littlething.devote.se/! Än så länge har Bea hunnit skriva cirka 20 kapitel, och är runt slutet. Men det är ju perfekt, eller hur? Då hamnar man ju inte på efterkälken!

Själv tycker jag att det finns något i denna novellen, jag vet bara inte vad. Det känns som att det kan bli något, utifrån det jag läst, och att det verkar vara ganska mycket triangeldrama - vilket bara är kul.... Hoho.

Dock tycker jag att du kunde sparat lite på perspektiven. Det blir rörigt när det blir för många olika perspektiv i ett kapitel. Kanske var det bara mycket i detta kapitel, eller så är det bara min åsikt, men för övrigt var det mycket bra, Bea. :) 

Jag önskar dig all lycka i framtiden och jag hoppas verkligen att det här hjälper dig på traven. :) x

OBS! ÄNNU EN LÄNKNING KOMMER UPP IDAG, KL 22:30, DÅ JAG INTE LA UT NÅGOT IGÅR.

(Fråga mig inte heller vad som hände med texten.... O.O)

1

2013-01-04 / 23:45:42 Kategori: Länkbyten

Together ´til the world ends - Del 1

Jessie är 18 år och bor i Sverige med hennes mamma och pappa. Tre veckor varje halvår åker hon till London för att spendera tid med sin moster Kim och hennes familj. De tre veckorna brukar vara de bästa i hennes liv, en chans att lugna ner sig efter det hektiska liv hon lever där hemma. Men dessa tre veckor blir inte riktigt som hon tänkt sig…
Del 1: Time is now
“Jag kan fortfarande inte förstå hur du lyckades övertala mig att göra det här” suckade jag där jag satt på en pall medan Kimberly stod bakom mig med locktången i den ena handen och en borste i den andra.
”Kom igen, du har varit singel nu alldeles för länge. Och du vet hur bra min smak för killar är… Amazing!” svarade hon och sjöng det sista ordet i hennes mikrofon bestående av den ljusgröna hårborsten.
Ända sedan jag föddes hade jag och Kim varit oskiljaktiga. Visst, hon var min mammas syster så släktmässigt hade vi alltid hängt ihop ändå, men Kim var inte bara min moster; hon var den där coola släktingen i de där komedifilmerna som man i hemlighet önskade var sin egen mamma. Kim var min vän, en vän som förstod mig på ett sätt som ingen annan kunde. Men när jag var tretton år flyttade hon från det lilla grannhuset i Göteborg och flyttade till London tillsammans med hennes pojkvän John. I början var det väldigt jobbigt eftersom hon inte var lika tillgänglig när jag behövde henne, vilket jag självklart skyllde på hennes pojkvän. Men när jag växte upp började jag istället inse att vår relation snarare stärktes tack vare avståndet. Hon blev mitt hem att smita till när inget annat fungerade i mitt liv. Nu, fem år senare, hade inget förändrats. Trots att hon bodde mer än hundra mil ifrån mig och trots att hon skaffat familj – hon var ju trots allt tio år äldre än mig- så var hon fortfarande världens mest underbara vän. Och en av de största fördelarna med hennes avstånd var de resor jag fick göra. Tre veckor varje halvår fick jag besöka henne, de var de bästa sex veckorna på året. Idag var en av de sex veckorna.
”Nej men seriöst, jag tror du kommer älska honom. Han är såå söt och gullig och omtänksam och…”
”Om han nu är så underbar, varför dejtar inte du honom då?” avbröt jag och studerade Kims drömmande ansiktsuttryck. Hon skakade genast på huvudet till svar och slog till mig en aning med utsidan av handen.
”Nej pucko, han är min chefs son, vilket skulle vara otroligt pinsamt. Och förresten så har jag Mark och Niall är alldeles för ung för min smak. Men ni två, ni skulle vara det perfekta paret!”
“Jaha okej då” suckade jag och började nervöst skrapa av gammalt nagellack från tummen. Egentligen var jag inte den fega typen, men jag hade knappt någon aning om vad man gjorde på en blinddate, tänk om jag gjorde bort mig?
”Kom igen, en dejt… för mig? Jag lovar att du inte kommer ångra det” bad Kim och la ifrån sig locktången för att kunna gå runt och ta mina händer i sina.
”Jaja… Men tänk om han inte gillar mig?” Jag mötte oroligt hennes blick, hon såg nästan förödmjukad ut.
”Hur kan du ens säga något sådant?” frågade hon och ändrade ansiktsuttryck till ett mer förbannat. ”Det är omöjligt. Och om han, mot alla odds, inte kulle gilla dig… ja då är det hans förlust” Hon tog fram en rouge-borste och drog några lätta drag över mina kindben, sedan log hon stolt. ”Klart” Jag ställde mig upp och gick bort till helkroppsspegeln som hängde på garderobsdörren. Mina ögon slöt sig innan jag kunde se min reflektion och jag stod där en stund, för rädd för att titta. Jag kunde höra hur Kim kom upp och ställde sig bredvid mig, hennes fotsteg knarrade på trägolvet och ekade i den stora tomma lägenheten.
“Hade du tänkt stå där hela kvällen eller? Det är meningen att du ska vara på restaurangen om tio minuter” skrattade hon och kittlade mig lite i sidan av magen. Skärp dig nu Jessie! Tänkte jag för mig själv innan jag långsamt öppnade ögonen för att se resultatet.
Min haka föll genast till golvet, jag kunde inte tro mina ögon.
Det bruna håret låg i perfekta lockar som sträckte sig ner över brösten där en vit klänning började sitt fall ner till mitten av mina lår. All den där spinningen hade gjort fina resultat, vilket jag tackade mig själv för just nu. Min smala midja markerades med ett smalt, ljusrosa skärp med en rosett på framsidan.
”Wow… Jag ser”
”Perfekt ut” avslutade Kim och log så stort att man tydligt kunde se hennes perfekta, vita tänder. ”Ska vi gå?” Jag nickade leendes som svar och tog en svart kofta som hängde på stolen i köket när jag gick förbi.
”Jess, vänta en stund bara!” ropade Kim plötsligt och sprang ut från sovrummet där hon stått kvar.
”Vad är det?” frågade jag samtidigt som jag la ner min mobil och börs i handväskan.
”Jag vill att du ska ha det här ikväll” I handen höll hon upp ett guldhalsband i form av en stjärna, jag log och hon ställde sig snabbt bakom mig för att hjälpa mig på med det. Hon gick runt igen för att granska mig glatt. I en snabb rörelse drog hon skämtsamt ner klänningen en aning, precis så man kunde skymta den svarta spetsbehån jag hade under.
”Vad gör du!” utbrast jag förvånat men hon fnissade bara lite busigt till svar. Men när jag skulle dra upp den igen sträckte hon fram en han för att stoppa mig.
”Kom igen, lev lite gumman” hon blinkade med ena ögat och jag suckade med ett leende på läpparna men lät klänningen vara. Hon nickade nöjt innan hon låtsades ta ett kort på mig med fingrarna. ”Simple but effective”
Fjärde länkningen, KABAW!
Hehe, nej men nu ska jag vara seriös.... Novellen ovan, Together 'til the world ends, är Isabells novell som ni hittar på novelmaniac.blogg.se/! Isabell har än så länge kommit till kapitel 24, men det är ju ingenting om man är förtjust i novellen. Eller vad säger ni? 
 
Personligen känner jag igen kapitlet något otroligt. Jag vet inte om jag läst det förut, men oh lord, jag känner igen varenda detalj. Tror du har någon som har kikat in på din blogg här! Hehe. 
Nej men för övrigt så tror jag, av det lilla jag läst, att novellen är riktigt bra. Du berättar bra, Isabell, och jag önskar dig all lycka i framtiden.
Jag hoppas att länkningen gav dig fler läsare som förhoppningsvis stannar kvar, annars så var det i alla fall värt ett försök! 
Hoppas ni alla har det bra, mina fina vänner. Hörs imorgon! x
1

2013-01-03 / 22:43:00 Kategori: Länkbyten

La Voíe Á Suivre - Kapitel 2

Skolan hade slutat och jag satt på bussen på väg hem med hörlurarna inpluggade. Walk Idiot Walk med The Hives spelades på hög volym och jag njöt av höjdpunkten på dagen. Att lyssna på mina favoritband, The Hives och Ramones, var bland det bästa jag visste. Att bara sjunka in i tankar och tänka, även om tänka ibland kunde vara det värsta sakerna som existerade.
”Ursäkta, kan jag sitta här, det är fullt på alla andra platser...?” Jag tittade upp och mötte ett par blåa ögon och en blond kalufs. I handen höll han en läsk och hans jeans som hängde långt ner visade lite av hans kalsongresår. Jag drog ut hörlurarna snabbt. ”Ursäkta, vad sa du?”
”Jag undrade om jag fick slå mig ner?” upprepade han och nickade mot platsen bredvid mig.
”Visst.” sa jag oberört. Han satte sig ner och drack lite av sin läsk. ”Sen när frågade man om man fick sitta ner på en buss?” Min plötsliga fråga gjorde att hans blick mötte min med hastig fart. Han flinade. ”Jag vet inte, du verkade bara så upptagen.” Jag nickade förstående och kollade ner på min iPod igen, beredd att plugga in hörlurarna innan killen avbröt mig, igen.
”Lyssnar du på The Hives och Ramones?”
”Ehm, ja.” svarade jag och avbröt min rörelse.
”Jaha.” han skrattade förvånat.
”Är det något fel med det?” sa jag och höjde på ögonbrynet. Han såg på mig förskräckt innan han skakade på huvudet.
”Nej, nej, det är bara det att jag inte har träffat någon tjej som har gjort det tidigare.”
”Jaha.” svarade jag. Jag återgick till min iPod som nu skrek efter batteri och suckade. Typiskt, nu måste jag ju sitta med en okänd kille bredvid mig och lyssna på hans babbel hela bussresan.
Jag tittade ut genom fönstret och såg solen skina starkt. Värmen från solen värmde mig ända in i kroppen och hjärtat. Jag älskade solen, det var något med den som gjorde att jag kände mig gladare. Trots det så var jag väldigt blek i min hy.
”Så, var bor du?” frågade han igen. Rösten var väldigt lugnande och gjorde att jag kände mig avslappnad.
”New Addington.” svarade jag kort och fortsatte se ut genom fönstret.
”Okej-” började han. ”Vill du veta var jag bor?”
”Ehm, varför skulle jag bry mig?” sa jag och vände blicken till honom med ett höjt ögonbryn och en skeptisk blick.
”Jag vet inte, om vi ses igen?” Han ryckte på axlarna och log ett snett leende.
”Men även om vi skulle ses igen, skulle jag då komma hem till dig?”
”Kanske.” sa han och blinkade. Jag himlade med ögonen och tittade ut genom fönstret igen. Han kunde bara inte lägga av.
Ytterligare tio minuter gick och han sa inte ett ord, tack gode gud. Fast tillslut var han väl tvungen att börja igen.
”När ska du av?”
”Om två stationer.”
”Jaha, jag ska av om tre.” Jag vände blicken till honom och kollade ännu en gång med ett höjt ögonbryn på honom.
”Och?”
”Jag vet inte, du kanske ville veta?”
”Det är mycket du inte vet, va?” Han skrattade och jag himlade med ögonen igen.
”Kan jag få ditt nummer?” Frågan ställde mig verkligen mot väggen. Mitt nummer?
”Varför vill du ha det?” frågade jag förvånat.
”Du verkar snäll...-” Jag flinade mot honom tills han gav sig. Han kollade ner och log snett. ”Du är intressant.” Jag log och nickade.
”Tyvärr, jag ger det inte till främlingar.”
”Men jag kan väl ändå inte vara någon främling?” utbrast han besviket.
”Jo, jag vet inte ens ditt namn.”
”Niall.”
”Va?”
”Mitt namn är Niall, ditt?” Han log.
”Haley.”
”Trevligt att träffas, Haley. Så-” Han kollade upp och mötte min blick. ”kan jag få ditt nummer?” Hans ögon glittrade och hans blonda hår blåste smått i vinden som bildats när bussdörrarna hade öppnats vid på- och avstigning.
”Ehm...okej då.” sa jag försiktigt. Han log stort och tog upp sin mobil ur bakfickan och gav den till mig. Jag knappade snabbt in mitt nummer, med namnet Haley, och gav sedan mobilen till honom igen. Han log fortfarande stort mot mig.
”Addingtons gata.” lät det i högtalarna och jag vaknade snabbt ur min trans.
”Jag ska av nu.” sa jag och försökte lirka mig ur stolens grepp med Niall tätt bredvid mig. Han flyttade dock smått på sig och jag kunde komma ur greppet oskadd, utan att blivit till åtlöje.
”Jag ringer.” svarade han kort med blicken fäst på mig. Jag nickade och log, något som fick Niall att spricka upp i ett stort värmande leende. Jag höjde handen i en vinkning.
”Hej då.”
”Hej.”

När jag med hastiga steg kom innanför dörren till vår lägenhet suckade jag djupt.
”Jag är hemma!” Inget svar. Jag var ensam. Fast idag skulle pappa hämta Aleksander, så då skulle de komma hem runt fem. Nu var klockan fem över fyra. Femtiofem minuter kvar. Jag gick till köket och öppnade kylskåpet. Jag drog ut mjölkpaketet och drack direkt ur det. En skvätt fanns kvar men jag orkade inte dricka upp den, så jag ställde tillbaka det i kylskåpet. När jag kom upp på mitt rum tittade jag mig omkring. Det sneda taket fick mig att se mig för när jag gick. När jag var yngre brukade jag slå mig i huvudet, fast nu hade jag vant mig. Den ljusbruna bokhyllan var full av böcker och sängen som stod bredvid var obäddad. Min svarta gitarr stod bakom dörren placerad på ett gitarrställ och den stora spegeln som var i min längd stod ståtligt på sin plats så som affischerna på Ramones och The Hives hängde på väggarna. Mattan jag gick på var obekväm men ändå inget jag kunde kasta. Mitt rum var jag.
Följ med Haley och Fiona genom deras unga liv. Allt kämpande i livet när man är ung, man kan inte fatta några rätta beslut, enligt en själv, och man kan inte göra något rätt som leder en framåt. Man stöter bort hjälp, även om man vet att man behöver den. Men vem, eller vad, är den här hjälpen, och var ska man få den ifrån?
Tredje länkningen, tjohoo!
Denna novell, La Voíe Á Suivre som även betyder 'vägen framåt' på svenska, är Emelinas novell som du finner på onednovels.blogg.se/! Anledningen till att Emelina skickade kapitel 2 var att det var den som hon trodde lockade bäst då det första kapitlet nästan enbart bestod av beskrivningar om Hayles liv. 
 
Jag tycker att Emelinas novell verkar lockande. Denna del bestod av ganska mycket konversationer och inte lika mycket om vad dem gjorde, hur hon mådde etc. Men för mig gjorde det ingenting. För av den lilla delen hon skrev lite mer 'beskrivningar' var mycket bra enligt mig. Då jag inte har läst mycket och inte vet vad storyn går ut på kan jag inte säga så mycket, men om man tänker på Emelinas skrivsätt så tror jag att novellen kan bli mycket bra. 
Emelina är nu på sitt åttonde kapitel och uppdaterar mycket bra, vilket är bra för läsarna. :)
Lycka till i framtiden Emelina och hoppas att denna länkning hjälper! x
 


Vill även passa på att tillägga att jag kommer att lägga ut nästa kapitel när länkningarna är slut och att jag ska ska vila upp mig samt skriva ikapp mig nu under dessa dagarna. Förmodligen kommer jag få ett litet försprång, vilket är riktigt bra och mycket lugnande, så det ska nog bli bra. Imorgon ska jag stänga in mig på mitt rum och bara skriva - vilket inte kommer att fungera - men hoppas kan man alltid göra. :)
Ha ett fortsatt bra år mina fina vänner! x
1

2013-01-01 / 18:54:36 Kategori: Länkbyten

Moments in time - Kapitel 1

Belle's Point Of View...
~2032~

Jag greppar Mike's hand och tar ett djupt andertag. Jag vet att blickar kommer riktas mot oss när vi stiger in i matsalen. Jag, Belle Linnéa Tomlinson, skolans mest opopulära tjej är ihop med skolans populäraste kille. I flera veckor faktiskt, fast det är nu alla kommer få reda på det.
"It's gonna go fine" säger Mike och pussar mig snabbt på kinden innan vi går ut till matsalen. Så fort vi kliver in i matsalen tystnar allt prat och allas blickar vänds mot mig och Mike. Vi går till matkön och tar varsin bricka med dagens skollunch, fiskbiffar med potatismos. Jag rykande på näsan, fisk var något som jag verkligen avskydde. Jag och Mike går till bordet där både hans och mina kompisar sitter och äter. Jag ställer ner brickan och drar ut stolen. Jackie sätter armen under hakan och kollar på min och Mike's hand som fortfarande är ihop flätade.
"So, you're a couple?" frågar hon. Jag himlar med ögonen. Det första jag gjort när jag och Mike blev "vi" var att ringa Jackie. Mike släpper min hand och tar upp plastbesticken som ligger på de röda fula plastbrickorna. Jag gör det samma och börjar äta av den nästintill oätliga maten. Min mobil vibrar till och jag kollar snabbt på skärmen. Ett nytt sms från "Mummy ❤".
"Hi, dad and I are gonna pick you up from school in one hour".
Jag stirrar på skärmen. En timme. Varför skulle de komma och hämta mig om en timme när skolan inte slutar på tre timmar? Jag låser upp mobilen och skriver ett snabbt svar
"What? Why? My school ends in three hours"
Jag hinner knappt börja äta innan min smssingal hörs igen.
"Haha Belle. You've forgot that we're going to Sweden today"
Min mamma är från Sverige. Fast pappa är från England. Så jag är halv svensk och halv engelskt. Men jag pratar bara engelska hemma och bara svenska när vi hälsar på mormor och mina mostrar Hon träffade faktiskt pappa där för 20 år sen. Allt med Mike och att vi skulle gå ut med att vi är ihop har gjort att jag glömt bort att det är första December, dagen min familj åker till Sverige varje år.
"Who is it?" Mikes röst får mig att komma tillbaka till verkligheten.
"My mum. I'm going to Sweden today." säger jag.

Jag står vid parkeringen och väntar på att pappas bil ska dyka upp. Jag har min skolväska över axeln full med böcker. Det är slutet på höstterminen och massa inlämningar och prov väntar mig nu dem kommande veckorna. Även om jag ska till Sverige måste jag plugga till fysikprovet och skriva klart uppsatsen i religion. Pappas bil kör in på parkeringen och stannar precis bredvid mig. Jag öppnar dörren till baksätet och slänger in väskan. Jag sätter mig i bilen och tar på mig bältet. Mamma och pappa sitter fram. Jag stänger dörren och med en gång börjar bilen röra sig. Det tar inte jätte långt hem till oss, bara tjugo minuter. Det nya huset som vi bara bott i i några månader är stort. Mycket större än det vi bott i tidigare. Jag tar av mig jackan och skorna och går in i det stora huset. Mitt rum ligger på tredje våning. Jag går upp till mitt rum och tar fram min resväska. Jag lägger upp väskan på min säng och går in i min garderob. Jag packar ner kläder och accesoarer i väskan och stänger den sedan. Mamma och pappa står i hallen och väntar på mig med sina väskor. Pappa öppnar dörren och jag och mamma går ut i den kyliga December luften. En större bil än pappas kör upp på uppfarten. Bilen är stor och svart med tonade rutor. Dörrarna öppnas och tre bekanta figurer hoppar ut ur bilen. Jag släpper väskan jag håller i handen och springer fram till Jasmine och kramar om henne. Hon och jag är som systrar. Även om det skiljer två år mellan oss. Jag släpper Jasmine och går istället till Matilda och Zayn.
"Ready to go?" frågar Zayn. Alla nickar och vi hoppar in i bilen. Matilda är också från Sverige och hon och hennes man, Zayn och deras dotter Jasmine följer alltid med oss när vi åker till Sverige. Jag och Jasmine sätter oss längst bak i bilen. Mamma och Matilda säter sig på mitten raden och pappa och Zayn längst fram i bilen. Zayn sätter på radion och börjar köra mot flygplatsen.
"And now for the old ones here comes What Makes You Beautiful by One Direction!" säger rösten på radion. Alla i bilen stelnar till. Vi hade lyckats undvika låtarna i flera månader. Alla jobbiga minnen överväljer mig och det känns som om jag får massa slag i magen. Jag kollar på Jasmine. Hon ser precis ut som jag känner mig. Zayn byter radiokanal och vi alla slappnar av lite även om minnerna fortfarande är kvar i våra tankar.

Jag och Jasmine sätter oss ner i flygplansstolarna och knäpper fast oss. Jasmine sitter vid gången och jag vid fönstret. Flygvärdinnorna går igenom säkerheten och snart är det dags att lämna England. Motorerna startar och planet ökar hastigheten. Jag tittar ut ur fönstret och ser hur jorden och dess grönska försvinner under oss och ersätts av vita moln.
Det här är alltså Emilias novell, Moments in time, som finns att läsa på adressen itsjustanovelblogg. Kapitlet ovan är första kapitlet på Emilas pågånde novell. Den är även en uppföljare till en av hennes andra noveller, Dare to dream. Novell har än så länge kommit till sitt tredje kapitel, vilket inte är alls svårt att läsa ikapp.
 
Även fast jag har läst ytterst lite, och inte heller novellen innan, så tror jag att den kan vara bra. Kanske en aning förvirrande då den novellen är en uppföljare, men säkert bra ändå. 
Ett tips skulle vara att använda lite mer beskrivande ord och känslor istället för bara vad som händer, men det här var absolut inte dåligt. Tusen mil ifrån. Jag tror snarare att novellen kan bli mycket bra med rätt valda ord och en bra story. Eftersom jag bara läst första kapitlet vet jag inte vad som kommer hända, men jag kan tänka mig att mycket kan hända på resan i Sverige!
Jag tycker att novellen verkar bra och kan säkert bli mycket bra längre in i storyn. Fortsätt med det bra jobbet Emilia och hoppas att du får fler läsare genom det här!! :) xx
2

RSS 2.0